dimecres, 7 d’octubre del 2009

Joan Herrera serà candidat a les primàries d’ICV

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, va anunciar dissabte al Consell Nacional de la formació ecosocialista la seva intenció de presentar-se com a candidat a les eleccions primàries d’ICV per encapçalar la llista per les eleccions al Parlament de Catalunya. ICV dóna així el tret de sortida al procés que conclourà amb l’elecció del candidat el proper 19 de novembre.

Resumim una part del seu discurs al Consell Nacional.

Durant la seva intervenció davant la direcció ecosocialista i que ha repetit davant dels periodistes en roda de premsa, Herrera va explicar que es presenta “amb la mateixa il•lusió” amb la que va començar a militar fa gairebé 20 anys a l’agrupació de Sant Martí i amb “més convenciment” que “ICV és avui el projecte polític necessari per seguir transformant la societat catalana i construir un país més just i ecològicament sostenible, especialment en aquest context de greu crisi econòmica que estem vivint”.

Herrera, que va dir que ha pres la decisió de presentar-se sent conscient de l’enorme responsabilitat que suposa liderar electoralment un projecte que avui desenvolupa importats responsabilitats de govern, va manifestar que es presenta “defensant la millora de la xarxa de rodalies de Catalunya, l’aposta per un canvi de model productiu basat en l’economia verda, la lluita contra el canvi climàtic o la defensa de l’autogovern de Catalunya i el seu Estatut” de la mateixa manera que ha estat fent aquests anys al Congrés.

“El meu objectiu, la meva responsabilitat és, amb l’esforç col•lectiu de tota l’organització, fer créixer Iniciativa perquè sigui una força més decisiva en una nova majoria d’esquerres” va dir el secretari general que també va destacar que “Catalunya no ha de fer passes enrere, no pot mirar al passat. Amb el creixement d’Iniciativa anirem cap endavant, amb una nova etapa del Govern d’esquerres com la millor garantia per fer front a la crisi”.

“Per assolir aquests objectius, per superar la crisi, reduir l’atur i avançar cap a un canvi de model productiu serà imprescindible teixir aliances, especialment amb els sindicats i amb l’ecologisme social, i també amb aquells sectors empresarials que veuen en la protecció del medi una oportunitat per crear llocs de treball”, va destacar Herrera.

Per altra banda, el també diputat al Congrés va dir que “ara més que mai hem de posar en valor la manera honrada i diferent de fer política de la gent d’ICV, per fer que el conjunt de la ciutadania torni a creure en la política.

Per tot això, el secretari general ecosocialista va demanar el suport a l’organització “per assumir conjuntament aquesta responsabilitat i seguir construint un país que tingui el benestar de les persones i la preservació del medi ambient en el nucli de la societat i del seu govern”.

És evident que desde el districte de Sant Martí hem de donar tot el suport a la seva candidatura, el Joan és el nostre candidat, ha començat la seva tasca política al nostre districte i no cal dir que la majoria de la gent se l’estima molt, i ha demostrat la seva vàlua com dirigent nacional de JEV i com a diputat al Congrés.

Concha Curto

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En Joan Herrera m'ha demanat que formi part del grup promotor de la seva candidatura a les primàries de ICV i jo he acceptat. És sens dubte el millor candidat i, a més, de Sant Martí.

Francesc Carmona

Marc ha dit...

A Horta-Guinardó també ens en alegrem... Ara bé, ara que a Sant Martí sereu tant influents... a veure si ens deixeu alguna engruna al Districte 7... :-P