dijous, 15 d’octubre del 2009

II Congrés de les Dones de Barcelona

Aquest cap de setmana Barcelona és dona!, com diu la nostra companya Elsa Blasco, regidora de Dones i Joventut. El divendres 16 i el dissabte 17 al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) tindrà lloc el II Congrés de dones de Barcelona sota el tema central de “Les dones com a agents de transformació de la ciutat”. Aquest Congrés està organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, des de la Regidoria de Dones i Joventut i des del Consell de les Dones de Barcelona, amb el suport de l'Institut Català de les Dones i amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i la Xarxa Feminista, a iniciativa del Consell de les Dones de Barcelona i els 10 consells de dones de districte. La participació que es preveu a l’esdeveniment és molt àmplia, hi ha 1600 dones inscrites!!, i ja fa dies que està tancat el període d’inscripció per haver desbordat totes les previsions. De fet companyes nostres sabem que hi han arribat tard i no han pogut apuntar-s'hi. Realment hem de valorar que l’expectativa ciutadana a aquest fet és important, la prova és que a la web del Congrés www.bcn.cat/congresdones09 hi ha hagut més de 10.000 visites!!

L’objectiu és posar de manifest l’important paper social i polític de les dones i situar-les en el centre de decisions per tal d’elaborar propostes i solucions imaginatives que facin front als nous reptes de Barcelona. El II Congrés de les Dones de Barcelona plantejarà el model de ciutat que volem al voltant de quatre eixos temàtics: ciutadania, cultura, temps i treball, espai públic i vida quotidiana. Aquests quatre eixos han estat discutits al llarg d’un procés, des del 8 de març passat fins passat l’estiu, per les diferents associacions i organitzacions de dones i per els Consells de Dones de tots els districtes i finalment recollits en un document base Apunts per el debat que es portarà al Congrés per tal de discutir-ne les seves propostes a partir dels tallers que s’organitzaran el dissabte en el mateix espai del Fòrum.

El II Congrés de Dones vol mobilitzar el major nombre possible de dones de Barcelona de diferents ideologies o tendències polítiques. És un espai de trobada del moviment de dones, del moviment feminista i de l’associacionisme de dones, però també de dones individuals que no participen en cap d’aquestes organitzacions i que volen contribuir a construir la ciutat del futur amb ulls de dona. És degut a aquesta diversitat en la pròpia configuració de les participants i a les diferents postures ideològiques, que se’ns dubte es despendrà, que s’ha acordat no arribar a cap document unitari negociat ni a unes conclusions úniques o acords del Congrés, es tracta de donar visibilitat pública als diferents punts, propostes i opinions dels diferents eixos encara que en alguns casos siguin divergents i construir les estratègies d’una perspectiva de gènere en totes les polítiques de la ciutat per tal de que quedi recollit en el futur Pla municipal 2011-2014 que haurà d’elaborar el futur govern municipal i dependrà, doncs, de quin color tingui aquest nou govern que es recullin unes o altres propostes. No s’ha acabat, per tant, amb el Congrés; ens queda feina i és obra de totes i de tots que puguin concretar-se i materialitzar-se els objectius per tal d’aconseguir una ciutat de dones i d'homes lliures on prevalguin la diversitat i la igualtat d’oportunitats, i les dones s’incorporin amb plens drets per fer una societat justa, democràtica i representativa.

Carlota Falgueras
Responsable de dones de ICV Sant Martí

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta nit hi ha un concert gratuït, dins del marc del II Congrés de dones, al Fòrum. Hi actuaràn Sole Giménez, Dolo Beltran i Monica Green. Es poden demanar les entrades a www.bcn.cat/congresdones09.

Anònim ha dit...

Anita: Fa temps que a TV3 cal una neteja a fons.

Francesc