dilluns, 8 de març del 2010

ICV-EUiA promou al Plenari de Sant Martí la suspensió de l’edifici de Turisme de Barcelona a l’espigó de la Marina


Ja en l'anterior plenari del dia 2 de desembre, els responsables d'Urbanisme de Barcelona van intentar presentar per al seu informe favorable a Sant Martí un Pla especial urbanístic per a l’ordenació de part de l’àrea E13 del Pla especial d’ordenació urbana de la façana al mar de Barcelona, al sector del passeig de Carles I i de l’avinguda d’Icària. Aquest Pla contenia dues parts: l’àmbit corresponent a la ocupació de les activitats “Diàleg a la Fosca” i “Vela” (tot això soterrat) i un edifici de quatre plantes per acollir la seu de Turisme de Barcelona. Llavors, a la Comissió de govern del districte, el regidor Francesc Narváez va retirar el punt de l'ordre del dia.

En la Comissió de govern que havia de fixar l'ordre del dia del següent plenari de districte fixat pel dia 3 de març, el mateix Pla, amb petites modificacions, va tornar. Aquesta vegada el regidor ho va tirar endavant, malgrat el seu desacord inicial. A les Comissions consultives d'urbanisme del districte, el portaveu de ICV-EUiA, Francesc Carmona, es va abstenir, tot argumentant la nostra oposició a l'edifici de Turisme. Dos dies abans del plenari i desprès de la consulta amb la Comissió executiva de Sant Martí i amb el suport del Grup Municipal de ICV-EUiA, en Francesc Carmona va escriure en un comunicat la nostra posició definitiva contra aquest pla, si incloïa l'edifici de Turisme. La reacció d'Urbanisme va ser dividir el Pla en dos, llavors amb els vots favorables de PSC, ICV-EUiA i ERC es va aprovar la part anomenada "Dialegs a la Fosca" i suspendre d'aprovació la resta, esperem que definitivament.

RICARD GOMÀ: “ENS OPOSEM ROTUNDAMENT A PRIVATITZAR EL FRONT MARÍTIM DE BARCELONA”

Llegir més...

1 comentari:

Anònim ha dit...

M'agrada que planteu cara a allò que no es pot acceptar: un edifici privat (intentant-lo colar com a d'ús públic) en una zona on només es permet fer edificis públics. Aquestes petites decisions, que no arriben a nosaltres, són les que us diferencien. Continueu amb les idees clares. Si amb les coses que no segueixo i que no entenc feu el mateix que amb les que sí, teniu el meu suport i vot!