dimecres, 15 de juliol del 2009

Un nou casal al barri del Clot



Aquesta setmana sabrem l'empresa adjudicatària de les obres del nou Casal de Gent Gran Clot de la Mel a Concili de Trento / Lope de Vega en el barri del Clot. La previsió és que les obres no estiguin enllestides fins d'aquí a nou mesos, de forma que el nou casal estarà en marxa segurament abans de l'estiu del 2010 (la previsió és l'1 d'abril).

Com va dir el regidor Francesc Narváez en el plenari de districte del dia 8 de juliol, era aquesta una demanda de les anteriors juntes del casal Joan Casanelles. Un casal situat al costat de la seu del districte, que necessita més espai i millores de difícil realització en l'actual ubicació. Malgrat això, l'actual Junta del Casal, l'associació de veïns i veïnes i la Federació d'entitats del Clot i Camp de l'Arpa ens han fet saber el seu rebuig al trasllat. Aprofitant la conjuntura i amb l'ànim de defensar als veïns i veïnes (segons ells), els partits de l'oposició (CiU, PP i ERC) van presentar una proposició que instava al govern del districte a mantenir el Casal Joan Casanelles “com fins ara” en l'actual emplaçament.

La proposició va ser rebutjada per l'equip de govern (PSC i ICV-EUiA) bàsicament amb dos arguments. El primer és l'obertura de negociacions amb les entitats per tal d'estudiar totes les possibilitats i el segon la impossibilitat de deixar el Casal Joan Casanelles “com fins ara”.

En Francesc Carmona portaveu de ICV-EUiA i conseller de Gent Gran va deixar clar que la principal preocupació del govern en aquest assumpte és la gent gran. Alguns arguments que donen els opositors al trasllat sobre grans distàncies al nou casal o proximitat de l'actual casal al Parc del Clot, són més sentimentals que efectius. Distància de qui a on? A més, el nou casal està al davant del Parc del Clot de la Mel.

Deixant de banda la demagògia utilitzada per CiU que volia modificar l'ordre del dia del plenari i la voluntat del conjunt de l'oposició de posar en qüestió el govern del districte, el principal objectiu de ICV-EUiA ha de ser considerar i negociar si es pot mantenir l'actual Casal Joan Casanelles amb un pla de millora o si això no és físicament possible. Tenim la mala experiència del “casal” de la Palmera que ha quedat com un espai residual després de que un grup de persones van decidir no traslladar-se al nou casal. D'altra banda, demanar dos casals per un barri sembla correcte i necessari, però també injust per d'altres barris que encara no tenen ni un.

En cap cas el nostre grup municipal desatendrà el mandat del Pla d'equipaments que vam signar i, si no hi ha consens, el Casal Joan Casanelles no es traslladarà.

Francesc