dijous, 5 de novembre del 2009

Xerrada amb el conseller, parlant de la immigració

El proper dia 17 de novembre hem convocat una xerrada amb el conseller del districte, en Francesc Carmona, per parlar de temes d'immigració. L'acte és obert i es farà al local d'ICV Sant Martí, a les 7 de la tarda. Per anar obrint boca, us fem cinc cèntims d'allò que Iniciativa, i l'àmbit de persones migrades d'icv (Nova Ciutadania), defensa sobre aquest tema.

Què diem?
Iniciativa per Catalunya Verds defensa la societat que volem tots i totes, amb una convivència positiva i una cohesió social harmònica, una societat intercultural, plural, mestissa i on es respecta la diversitat cultural com a un element de cohesió social.

Qui som?
L'àmbit d'Immigració (Nova Ciutadania) el formem persones de diferents orígens que treballem amb un eix comú: els valors que defensa i impulsa Iniciativa per Catalunya Verds.
Per a això comptem amb una sectorial d’acord amb la responsabilitat d'aquest tema, ja que la immigració, malgrat els matisos, va ser, és i serà un tema de persones, amb les seves motivacions, vivències i capacitats.

Què fem?
L’ambit d’immigració (Nova Ciutadania) de Iniciativa per Catalunya Verds compta en l’actualitat amb una estructura capaç de respondre a la realitat d’una societat plural i intercultural del nostre segle.
Coordinador General: Ernesto Carrión Sablich.
Comissió de Drets i Ciudadanía: Enric Verdú.
Comissió de Conviència i Mòn Local: Malika Zedjaoui.

Els temes principals del nostre programa de treball:
Associacions i entitats d’immigrants: establir relacions de col•laboració i participació.
Conèixer les seves opinions i obtenir les seves aportacions com a agents socials imprescindibles per a la correcta gestió del procés d’immigració.
Promoure la participació plena i real de les persones migrades (nous i noves ciutadanes) en tots els sectors de la nostra societat, inclòs el sector polític.
Impulsarem amb les associacions i entitats properes el DRET A VOT per als i les residents legals.

Al voltant de 600.000 persones migrades extracomunitàries podran votar en les eleccions municipals del 2011. Espanya ha negociat convenis amb quinze països no membres de la UE que també reconeixen el dret de vot a les persones estrangeres que resideixen en el seu territori, requisit de reciprocitat. Segons la Constitució espanyola, és imprescindible que duguin almenys 5 anys vivint a Espanya, perquè puguin votar en les eleccions locals.
Podran votar en les eleccions locals les persones residents a Espanya dels següents països: Colòmbia, Perú, Argentina, Islàndia, Trinidad i Tobago, Equador, Burkina Faso, Paraguai, Corea, Nova Zelanda, Bolívia, Uruguai i Veneçuela, encara que l'acord amb aquest últim país encara està pendent de negociació, i n’hi ha d’altres tres que encara no s'han signat, però ja estan acordats.