diumenge, 22 de novembre del 2009

El Consell Nacional proclama Joan Herrera cap de llista a les eleccions al Parlament

Resultats electorals en l'elecció interna d'en Joan Herrera com a candidat d'ICV al Parlament de Catalunya
Participació: 36 %; 1852 vots a favor; 40 en blanc; 9 en contra.

El secretari general ecosocialista, en Joan Herrera, ha reivindicat avui una ICV que nedi "a contracorrent" per "reivindicar el que ningú més reivindica" i "parli del que ningú més parla". "Amb aliances, amb propostes i insistència canviarem el curs del riu, perquè els signes dels temps van a favor d'una major justícia social, van a favor de fer del medi ambient com una oportunitat", ha destacat l'Herrera durant el seu primer discurs després que el Consell Nacional l'hagi proclamat com a cap de llista d'ICV en les properes eleccions al Parlament i candidat a la presidència de la Generalitat.

"Tenim un projecte de principis del segle XXI, on la justícia social i l'ecologia van de la mà, arrelat als problemes quotidians i connectat amb el món. Això és el que volem representar", ha dit l'Herrera que també vol "una ICV més forta, perquè hi hagi més esquerra, més ecologia, un horitzó nacional" i també "més ètica".

En aquest sentit, el secretari general ecosocialista també s'ha volgut referir a la crisi política que es viu aquests dies fruit dels casos de corrupció i per això ha apostat per canviar el model de la cobdícia que ha dominat aquests anys pel de la solidaritat, el del diner fàcil per la feina ben feta. El model dels especuladors pel dels treballadors i les treballadores, el dels corruptes pel de la gent honesta i compromesa. I la nostra és una proposta construïda des de l'ètica, des de l'economia, des de l'ecologia.

De la mateixa manera, l'Herrera també ha alertat d'un "risc de sortida individualista de la crisi". "S'imposa la resignació. I s'acaba optant per les receptes de sempre, com ara ens proposa CiU amb l'abaratiment de l'acomiadament" però davant d'això ha dit que és necessària "la sortida compartida, col•lectiva, on canviem el patró de creixement, des de l'ètica, l'economia i l'ecologia".

Per tot això, el proper cap de llista a les eleccions al Parlament s'ha mostrat convençut que "si volem anar a més en polítiques d'esquerres i ecologistes cal més ICV, calen polítiques a partir d'aquest triple compromís d'ètica, d'economia al servei de les persones, d'ecologia".

En Joan Herrera ha dit que se sent hereu "d'un projecte amb arrels molt profundes, de la gent del PSUC, de la lluita antifranquista, dels que van protagonitzar la transició, dels que han construït el municipalisme, de la gent que porta anys militant, i de les ganes de la gent que s'acaba d'incorporar" i ha agraït a en Joan Saura i a tota la organització el suport i l'herència que ha rebut. "Igual que en la transició dèiem "les meves mans el meu capital, PSUC el meu partit" avui hem de dir que són les nostres mans, la nostra feina, el nostre compromís és el nostre capital, i que és ICV la força política per canviar la realitat”.

JOAN HERRERA, CANDIDAT DEL SEGLE XXI
Per la seva banda, el president d'ICV, en Joan Saura, ha destacat que el Joan Herrera és "un candidat de present i futur" però que també recull la tradició del passat, del PSUC "i per això ha lloat la seva tasca en l'evolució del fil roig, verd i violeta d'ICV. "De tots els candidats a la presidència de la Generalitat, és l'únic que serà del segle XXI", ha afegit.

En la seva intervenció, en Saura ha volgut posar en valor "la proximitat de Joan Herrera amb les problemàtiques de la gent" i ha posat com a exemple el seu vincle amb les mobilitzacions de LEAR, amb el món de la cultura, amb Alstom o Honda". "Té tot el meu suport i la meva confiança", ha dit mentre s'ha mostrat "content i satisfet" que sigui en Joan Herrera qui encapçali les llistes ecosocialistes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

!!!!! FELICITATS JOAN ¡¡¡¡ Faràs una bona feina i tindràs el suport de molta gent. Una abraçada.