dilluns, 2 de novembre del 2009

Eleccions primàries a Iniciativa

Avui comencen les votacions presencials per escollir el cap de llista a les eleccions autonòmiques. La nostra experiència en les eleccions primàries quan només tenim un candidat no és gaire gratificant: la participació és baixa. No veiem la necessitat de votar ja que amb independència del resultat el candidat o la candidata serà la mateixa persona.

Jo penso que és essencial participar en tots els processos electorals, ningú té cap dubte d’anar a votar a unes eleccions europees, generals, autonòmiques o locals, etc... Però quan es tracta d'eleccions primàries ja no ho tenim tant clar. És molt important que el nostre candidat o la nostra candidata surti reforçada d’aquest procés i això no serà possible amb una participació baixa, tenint en compte les facilitats que tenim per votar, correu electrònic, correu ordinari, presencial (a Ciutat, a Armengol o a la seu del districte), no calen excuses HEM DE VOTAR, HEM DE PARTICIPAR. Ens queixem que la direcció “nos ningunea”, si això és veritat la única manera que tenim per influir-hi és participant a les consultes, a les reunions, als actes. Hem d’estar actius i actives en la tasca diària, només així podrem exigir reciprocitat.

El Joan Herrera, és diputat al Congrés, Secretari General d’ICV, anteriorment Coordinador Nacional de Joves d’Esquerra Verda i en els seus inicis treballava a l’agrupació de Sant Martí. Continua sent militant d’ICV Sant Martí i per tant el Joan és el meu candidat i diria que el candidat de tota l’agrupació. La participació ha de ser elevada a tot arreu però a Sant Martí molt més.

Concha