divendres, 1 d’octubre del 2010

ICV-EUiA condemna els incidents violents registrats ahir a Barcelona


El president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha advertit avui que "els incidents violents del passat dimecres, que condemnem sense pal·liatius, no han de tapar l'èxit de la vaga general, que obliga el govern de l'Estat a escoltar el clam de la ciutadania i rectificar el carreró neoliberal en què s'ha ficat de la mà de CiU".
En el debat del Consell Plenari de l'Ajuntament, Gomà ha advertit que "no caurem en la trampa de dotar de contingut polític" els incidents ni les persones que els van protagonitzar "perquè no el tenen", i ha denunciat la voluntat del PP "d'instrumentalitzar la condemna de la violència per fer una criminalització arbitrària d'alguns col·lectius socials". "Nosaltres no criminalitzarem mai els moviments socials que s'expressen de forma pacífica, i condemnarem sempre la violència, vingui d'on vingui", ha afegit.
"No és bo fer lliscar discursos que estigmatitzen la nostra ciutat", ha afirmat Gomà, assegurant que "hi ha col·lectius que protagonitzen actes de violència urbana a diverses ciutats europees i Barcelona no n'és l'excepció, però tampoc n'és un focus de crida".
El president d'ICV-EUiA al Consistori ha celebrat la "vocació de consens" que ha permès l'aprovació, per part de tots els grups menys el PP, d'una moció d'urgència que condemna els actes vandàlics i expressa la "indignació per la utilització que grups violents han fet de la vaga general".
El text també recull que "l'Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació particular contra els responsables d'aquests actes violents", i que convocarà la Junta de Seguretat "per tal de definir de forma consensuada les línies d'actuació amb l'objectiu d'evitar que es tornin a produir fets d'aquesta magnitud a la nostra ciutat".