dimecres, 19 de maig del 2010

ICV-EUiA amb els IES Rambla Prim i Sant Martí de Provençals

Manifestació dilluns 17 de maig pels carrers de Sant Martí

El Consorci d'Educació de Barcelona ha decidit suprimir el batxillerat en alguns instituts, dos d'ells a Sant Martí: el IES Rambla Prim i el Sant Martí de Provençals. Els dos centres del nostre districte volen conservar aquests estudis postobligatoris i de moment reclamen una moratòria d'un any com la que ja s'ha concedit a altres tres instituts de la ciutat.

Desde ICV-EUiA de Sant Martí volem deixar molt clar el nostre suport a l'alumnat, professorat i pares i mares d'aquests dos centres per tal que el batxillerat continuí en aquests dos barris.

El nostre conseller i portaveu al districte, Francesc Carmona, va recolzar la manifestació del passat dilluns i les reivindicacions dels centres davant del regidor del districte. També ha fet gestions amb el Grup Municipal de ICV-EUiA a Barcelona i del Grup Parlamentari.

Fruit de tot això i de l'entrevista d'alguns representants d'aquests centres amb en Ricard Gomà, el president del nostre Grup Municipal ha escrit en el seu blog unes reflexions i la nostra postura decidida en defensa de l'ensenyament públic:

A Barcelona, la decisió de supressió de batxillerats en barris d’alta vulnerabilitat social, barris que –d’altra banda- estan impulsant processos de transformació comunitària amb forta implicació del món educatiu, es pren sense construir processos de diàleg i acord amb els centres implicats. La decisió en sí obre riscos d’aprofundiment de les inequitats socioeducatives a la ciutat. És per això que des d’ICV-EUiA hem expressat la nostra preocupació, i volem manifestar que no compartim ni les formes ni bona part dels criteris de fons d’aquestes decisions. Cal una altra política educativa, pensada i practicada des del diàleg amb els agents educatius del territori, i basada en valors d’igualtat, atenció a la diversitat i proximitat. (Ricard Gomà)

Per llegir l'article complet:
http://ricardgoma.blogspot.com/2010/05/educacio-dialeg-i-compromis-amb-lescola.html

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bé! Estic totalment d'acord tant amb el que diu el Ricard Gomà com amb el Francesc, tal com vam aprovar tota la Comissió Executiva de St Martí en les dues últimes reunions. I sobretot m'alegra la postura coherent tant d'un com de l'altre! Cal que seguim aquesta lluita i tinguem les idees ben clares! No sé si aconseguirem res però almenys que la nostra posició quedi ben clara a favor de l'escola publica i de no disminuir les possibilitats d'educació i de condicions de vida dels barris i persones més desfavorides!
Carlota