diumenge, 8 de febrer del 2009

Mercats alimentaris, arma de destrucció massiva

Hola amics, l'altra dia vaig assistir a la xerrada titulada Hi ha vida després del capitalisme?, a l'Ateneu del Clot, La Farinera i em va semblar tant interessant tot el que es va dir i altres coses que s'haguéssin pogut dir sobre o contra el Capitalisme.
Tenia ganes de fer un escrit per reforçar tot el que es va dir i altres coses que pensava i penso, però el temps passa i no he tingut oportunitat de fer-ho. Però encara no han passat massa dies i ara he rebut un correu que parla dels mercats alimentaris, utilitzats per a controlar la població mundial per part de les grans corporacions que utilitza el propi sistema capitalista, com a eina ideològica i poderosa per manipular a la població mundial i fer-se rics a la costa de totes les persones del planeta. Penso que és una bona ocasió per poder reflexionar sobre el sistema en el qual estem immersos i que ens té en el puny, encara que ens dóna corda per semblar que tenim llibertat, com els animals que estan encadenats i segons els propis interessos dels seus amos, se'ls deixa més o menys llarga la cadena o corda on estan enganxats.
Penso que hem de tenir informació per saber on estem i on volen fer-nos anar els poderosos del sistema capitalista, i obrar en conseqüència, segons els nostres propis valors, si és que encara estan força intactes o no estan massa deteriorats o desenfocats i manipulats, per fer-nos anar on volen ells. Hem de saber, tenir informació, reflexionar i treure les nostres pròpies deduccions i conclusions, que no ens enganyin ni ens enganyem, amb falsos valors i necessitats.
Molta sort, pau, serenitat, convicció i visió de futur, cap on volem anar com a persones i com a humanitat i que no ens tractin com a màquines.
Molts petons a tots i totes.

Cristina

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bones,

a partir d'aquesta reflexió us animo a un parell d'activitats que es fan al barri. Per una banda, que visiteu la cooperativa de consum ecològic del Clot (tots els dimecres a l'anitga cooperativa l'amistat. C/fontova). L'altra, ara que arriba la declaració de la renta, que su feu objectores fiscals militars. segurament, montarem una paradeta per expicar-la a l'ateneu la farinera. Ja us mantindré informades.

Laia