dimecres, 11 de febrer del 2009

ICV REITERA A ZAPATERO LA NECESSITAT D’EXIGÈNCIA AMB ELS BANCS

- Joan Herrera traslladarà al president del Govern, i al ministre d’economia Pedro Solbes, en les seves respectives compareixences al Congrés d’aquesta setmana, la necessitat de passar de la paciència il·limitada amb els bancs, a l’exigència continuada.

- El govern de l’estat ha actuat fins a data d’avui de manera tèbia amb les entitats financeres. Cal condicionar les ajudes als bancs i caixes per tal que el crèdit arribi de manera real als treballadors i treballadores i a les petites i mitjanes empreses.

- ICV aposta per impedir que les entitats financeres que reben ajudes públiques puguin repartir beneficis entre els seus accionistes, i per limitar els sous dels executius d’aquestes entitats.

- ICV planteja avançar en l’actualització del pacte d’Entesa a Catalunya, ja que les necessitats de la gent necessiten respostes immediates. L’incompliment de Zapatero amb el Finançament, no ha d’impedir que el Govern Català segueixi treballant per impulsar polítiques socials. El nou finançament ha de permetre més i millors polítiques per fer front a la crisi.