dilluns, 11 de febrer del 2008

Vaig néixer que Franco ja havia mort

Vaig néixer que Franco ja havia mort, per pocs dies, el mateix any 1975, però ja havia mort. Es veu que aquella època, pel que m’expliquen, van ser temps molt difícils i la llibertat era una paraula que quan s’anomenava es paladejava.

Des d’aleshores, moltes llibertats s’han aconseguit, o com a mínim ho creiem. Fins fa poc, pensava que l’avortament era una d’aquestes. Doncs mira per on, es veu que no, que no hi ha llibertat per avortar. I aleshores, totes aquestes dones que conec que han avortat, com ho han fet? No entraré en aquest debat, perquè també es podria criminalitzar a les dones que ho han fet. Allargaré la pregunta, qui no coneix a una dona que hagi avortat? Ningú. Qui digui que no la coneix és perquè deu fer por la reacció que pugui tenir; o no li fan prou confiança per dir-li el tràngol que suposa fer aquest pas; o no sap que el món no és tan idíl·lic com ens agradaria. Per tant, si coneixem dones que ho han fet, potser podem entendre per què es fa, no? O és que vivim en una societat hipòcrita? Perquè ningú amb tres dits de front s’imagina que per una dona avortar sigui agradable, ni sigui una decisió frívola. Les dones no es queden prenyades per gust quan no volen tenir criatures, les dones no troben plaer en anar al / la ginecòloga perquè la intervinguin. No ens enganyem, el debat sobre l’avortament, és el mateix debat que el que es va produir pels anticonceptius o el mateix que el de l’eutanàsia o la mort digna.

Fa trenta anys que es demanaven anticonceptius per no avortar i avortament lliure per no morir!! Bé, la primera part ja la tenim però s’ha de millorar molt encara l’educació sexual, per evitar situacions que no agraden a ningú, i subratllo, a ningú. Ja és hora que es reconegui que cal la segona part de la frase “avortament lliure per no morir”.
Com diu la meva tieta, no hi ha res més maco que la llibertat, qui vol la fa servir i qui no, doncs no la fa servir. Potser ens fa por ser més lliures? O és que hi ha algú (llegeixis institució) que li fa por que siguem més lliures?

Avortament lliure i gratuït, ja!!
Acte de debat i recollida d’autoinculpacions a: el dia 4 de març a les 18'30h a La Farinera Ateneu del Clot, c/ Muntanya 16 bis
Més informació a: http://www.caladona.org/avortamentlliureigratuit.html

Laia

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha moltes llibertats que avui dia són nominals i no reals. Crec que és el nostre deure denunciar-ho i demostrar que els ciutadans tenim veu a més de vot.

Només així aconseguirem una democràcia de veritat.

Alberto

Anònim ha dit...

Bones,

he trobat aquest mapa que potser aporta més informació al debat sobre l'avortament....

http://www.monde-diplomatique.fr/cartes/avortement

per pensar oi?
Laia