dimarts, 11 d’octubre del 2011

El regidor Freixedes torna les motos a la vorera del Poblenou


En el darrer Consell Plenari del districte de Sant Martí del dia 6 d'octubre, el Grup Municipal de ICV-EUiA va fer una pregunta a l'actual govern del districte sobre l'aparcament de motos en la vorera. La intervenció, en nom de la coalició, la va fer la consellera Antònia Pascual en el següents termes:

Ateses les informacions aparegudes a la premsa sobre que “les motos podrien tornar a estacionar a les voreres” del Poblenou. Donat, a més, que els veïns i veïnes del Poblenou no han estat consultats i que sembla que no hi ha un informe sobre els beneficis de la prova pilot.

D’acord amb el que estableix el Reglament Orgànic Municipal (articles 64.2 i 98), es formula la següent:

PREGUNTA

Quin és el capteniment de l’actual govern del districte sobre l’aparcament de motos en la vorera i la possible regressió en la utilització de l’espai pels vianants?

La resposta del Conseller de CiU Sr. Boadella (el regidor no va intervenir) va ser:

  1. no ha estat una decisió arbitrària ja que hi ha un informe de la Guàrdia Urbana sobre les queixes dels motoristes i la no utilitat de la mesura aplicada (escassa incidència de la mesura).

  2. que no calia informar als veïns i veïnes ja que no havien participat en la proposta inicial.

  3. que, a la zona 22@ (vol dir on hi ha oficines al Poblenou) moltes places de motos pintades en la calçada eren insuficients durant el dia i buides per la nit.

La rèplica va anar de la següent forma:

El govern ha manifestat en aquest Ple que està obert al diàleg però no tenim constància que s’hagi consultat els veïns i veïnes en aquest cas.

Els espais de les voreres estan habitualment ocupats pel mobiliari urbà, quioscs, terrasses de bar, etc., i que les persones, especialment aquelles amb discapacitat visual o motriu, poden veure reduïda la seva mobilitat segons les actuacions que es duguin a terme.

Calia conèixer prèviament l’impacte de la mesura, abans de fer cap canvi.

La segona desposta del Sr. Boadella va ser:

- que es té en compte l’Ordenança i que al Poblenou hi ha carrers on no es permet aparcar les motos, si no tenen voreres de més de 3 metres.

- que al Poblenou hi ha 150 places d’aparcament de motos i consideren que són suficients, tenint en compte la densitat d’habitants.

- el districte de Poblenou no pot ser diferent de la de la resta de la ciutat i s’ha d’aplicar els mateixos criteris que regula l’Ordenança.

La intervenció del Sr. Eduard Rodríguez, un conegut veí del Clot, va anar en el mateix sentit que el plantejament fet per ICV-EUiA en el Ple.



Enllaços:

Ecomovilidad.net
elpoblenou.cat

1 comentari:

Pere Nieto ha dit...

Sense gaire soroll però amb massa prepotència tiren enrere algunes de les millores dels nostres barris. Caldrà estar-hi ben al damunt.