dijous, 15 d’octubre del 2009

Nous equipaments en l’àmbit de les Glòries

Impuls per la construcció d’un CAP, un centre de salut mental, un casal per a la gent gran i habitatges protegits. Els equipaments formen part dels compromisos adquirits en el pla de transformació de les Glòries i el seu entorn.

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verd a l’aprovació definitiva del Pla de Millora Urbana de l’illa delimitada per l’avinguda Diagonal i els carrers Badajoz, Bolívia i Ciutat de Granada, al districte de Sant Martí. L’objectiu del pla és concretar i integrat en els barris de l’entorn la reserva de sòl per a diversos equipaments comunitaris, locals públics i socials, en el marc de la modificació del Pla General Metropolità en l’àmbit de les Glòries. El programa previst en aquest pla inclou un Centre d’Assistència Primària, un centre de salut mental, un casal per a la gent gran i habitatges protegits (125). En el subsòl s’hi construirà un aparcament destinat als usuaris dels equipaments i als veïns, així com també per al dipòsit de la grua municipal. Es preveu també una àrea de zona verda.

El termini d’execució d’aquest pla és de 4 anys a partir de l’aprovació definitiva del pla. En total es transformarà una superfície de 7.530 m2, amb un sostre total de 12.000m2. La titularitat del sòl és municipal.


Aprovat definitivament el projecte executiu del nou mercat dels Encants. La construcció del nou mercat és una peça clau per poder afrontar la transformació de les Glòries i el seu entorn.

Paral·lelament, la Comissió de Govern també ha acordat l’aprovació definitiva del projecte executiu del nou mercat dels Encants, una peça clau per poder avançar en la transformació de tot l’àmbit de Glòries i el seu entorn. El nou mercat es construirà en el Bosquet dels Encants, a la cruïlla de l’avinguda Meridiana amb el carrer de Castillejos. El projecte té un cost de 47,2 milions d’euros, amb un termini d’execució de 18 mesos.

El nou mercat serà un equipament funcional, obert i de futur. El projecte contempla un disseny on l’activitat comercial es realitzarà sota aixopluc i protegida del sol, sota una gran coberta, però conservant la sensació de comprar a l’aire lliure. També es contempla un aparcament subterrani i una planta més que es destinarà a la zona de càrrega i descàrrega, la zona de magatzems, l’aparcament per a vehicles comercials, la zona de brossa i altres serveis. El nou mercat tindrà una superfície de 33.305,65 m2.

Nou aparcament i nova urbanització al carrer Cantàbria, a Sant Martí.

S’ha aprovat el projecte de construcció d’una aparcament subterrani de dues plantes a sota del carrer Cantàbria, amb una capacitat total de 289 places. El projecte, amb un cost de gairebé 7,9 milions, també preveu la urbanització del carrer.