dissabte, 10 d’octubre del 2009

No n'hi ha prou sols amb l'Ajuntament

Hi ha una cosa que sempre m’ha fet gràcia, la ciutat es pot interpretar des de molts racons. Jo algunes vegades ho faig des del meu petit passatge del Poblenou. Ara han començat les obres per arreglar el carrer i fer-lo de plataforma única. És un carrer que no arriba als 6 metres d’ample i on la vorera és absolutament impracticable per una cadira de rodes o per un cotxet. El Districte d’Horta-Guinardó ha optat sempre per millorar l’accessibilitat. Ho dic per coneixement propi, vaig ser durant un quants anys conseller d’ICV a Sant Martí i una de les responsabilitats que vaig tenir va ser la del Consell de Persones amb Discapacitat. El regidor Francesc Narváez tenia aquest tema clar. Ara s’està fent la remodelació de tots els passatges del nucli més històric del Poblenou, fet que comporta bàsciament dues coses, la dignificació del carrer i la supressió de barreres històriques. Si parléssim de quin ha de ser el nivell de protecció del casc antic del Poblenou o quin ha de ser el model de tractament del barri discreparíem més, però aquestes intervencions aprofitant els Fons Estatals (el que es coneix com a fons Zapatero), estan millorant la vida quotidina de la gent.

Però ahir a l’arribar a casa vaig veure aquesta imatge que teniu a la foto. És el tram on encara no hi ha obres. Degut a les obres precissament el passatge és de doble direcció per accedir a les nombroses places d’aparcament que hi ha al passatge i per tant cal anar amb molt de compte tant el cotxes que entren i surten dels aparcaments com els vianants. Hi ha gent però que no ho té clar i no sé si de forma premeditada i coordinada dues motos aparquen a les dues voreres just a la cantonada del gir. S’ha de permetre això? Aquestes motos aparcades suposen un greu problema de seguretat viària i accessibilitat quan poden aparcar a 50 metres d’aquí. Potser sí que és cert que haurem d’incrementar el nostre compromís de control social de l’espai públic. La ciutat avança, potser no tant com voldríem però avança, però hi ha gent que deixant una moto aparcada on volen faran inútils les inversions per millorar l’accessibilitat. No ho hem de tolerar.

Pere Nieto

1 comentari:

Marc ha dit...

Apa Pere... sort que fas una reflexió al voltant del tema... que una mica més i això sembla la secció de "fotodenúncia" de La Vanguardia... jajajaja
De totes formes comparteixo la teva visió i opinió