dissabte, 31 d’octubre del 2009

Camí escolar al Poblenou

Els nens i nenes, pares i mares dels centres educatius Antoni Brusi, Bogatell, Vila Olímpica i La Mar Xica i una bona representació de veïns i veïnes del Poblenou han inaugurat la primera fase de la Xarxa de Camins Escolars.

Amb una gran festa i els parlaments habituals, aquest assolellat i calorós matí de dissabte hem recorregut el primer camí escolar de Sant Martí.


Es tracta de promoure i facilitar que els nens i nenes vagin a l'escola a peu de manera autònoma, és a dir, sense l'acompanyament dels adults en aquest desplaçament.

Aquest és el primer pas d'implantació de la Xarxa de Camins Escolars al barri del Poblenou després de tres anys de treball per part de la Macrocomissió Camí Escolar. Aquesta comissió està integrada per 15 centres educatius del barri, tant públics com concertats, i diferents representants de l'administració local: el Districte de Sant Martí, Institut Municipal d'Educació i l'àrea de Prevenció, Mobilitat i Seguretat i el Servei d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana. Entre tots ho han concretat ara.

El camí escolar està senyalitzat i compta amb la col·laboració de les AMPAS, comerciants, Guàrdia Urbana i, en definitiva, de tots els veïns i veïnes. Un exemple de participació i civisme. Treballarem per a que la xarxa s'amplii el més aviat possible.

Francesc