dijous, 25 de novembre del 2010

Les dones de Sant Martí fent campanya


ACTE DE DONES AMB INICIATIVA DE SANT MARTI

Al local d’ICV Sant Martí el dimarts dia 22 a la tarda/ vespre es va realitzar un acte de Dones amb Iniciativa del districte de Sant Marti. Al voltant de la llarga taula del local hi havia 16 dones segudes, algunes d’elles eren adherides a ICV i a Dones amb Iniciativa, altres amigues o simpatitzants i altres era la primera vegada que venien a casa nostra i a les nostres reunions. L’objectiu era informar de les propostes de lluita per la igualtat entre dones i homes que consten en el nostre programa electoral i obrir una discussió entre totes mentre fèiem un agradable berenar.

El petit acte electoral va resultar un èxit. En un principi, després d’una roda de autopresentacions, es va donar la paraula a Nuria Tusset, presidenta de Dones amb Iniciativa de Barcelona, que va presentar el nostre projecte per una societat 50/50 i els vuit punts mínims reivindicatius dividits en tres blocs: el lila o drets de les dones com una reivindicació encara necessària, el vermell o enfortiment de l’estat del benestar, posant a les persones com a centre de l’economia i el verd o economia i treball sota la consigna “La crisi també té rostre de dona”
Després de la clara i didàctica explicació es va iniciar un debat molt viu i interessant. La participació va ser quasi total entre totes les participants, l’ambient relaxat i tranquil, tot i que de vegades apassionat, les intervencions molt diverses. Els temes que es van tractar van anar des de la interrupció voluntària de l’embaràs, la coeducació, la feminització de la pobresa, el repartiment equitatiu dels temps...

L’estona va passar ràpida, l’interès va anar creixent a mida que augmentava la participació, s’apuntaven nous temes de discussió com l’ecofeminisme, la prostitució... finalment la conclusió va ser que aquesta experiència no podia acabar-se aquí, amb una única finalitat electoral, sinó que s’havia de repetir i varem quedar més endavant, finals de gener o febrer, per una nova trobada al nostre local potser amb un únic tema central o potser amb un objectiu de treball, ja veurem... d’aquesta manera farem realitat el què dèiem amb la nostra convocatòria: Com a Dones amb Iniciativa volem :que les dones d'esquerres ens donin suport el dia 28 de novembre, i segueixin donant-lo l'endemà de les eleccions, doncs són moltes les conquestes que tenim pendents.


Carlota Falgueras
Responsable de Dones amb Iniciativa de St Martí