dilluns, 11 d’octubre del 2010

Mor Simón Rosado, secretari d’Acció Sindical i Sectorial de CONC i membre del Consell Nacional d’ICV

El president d’ICV, Joan Saura, lloa el paper de Simón Rosado en el sindicalisme català i en la creació d’ICV.

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) ha lamentat la mort aquesta passada nit de Simón Rosado, secretari d'Acció Sindical i Política sectorial de CCOO de Catalunya. Com a dirigient del PSUC va jugar un paper decisiu en la constitució d’ICV del qual va ser membre de la Secretaria Política en diferents mandats i va anar en les llistes de la formació ecosocialista en diferents conteses electorals. Actualment era membre del Consell Nacional d’ICV.

El president d’ICV, Joan Saura, ha destacat que la mort de Simón Rosado és “una gran pèrdua per l’esquerra catalana” i ha subratllat que “ha estat un company excepcional com a sindicalista i com a polític”. Saura també ha destacat que Rosado “va jugar un paper fonamental en la constitució d’ICV tot garantint la vinculació del moviment sindical al nou ecosocialisme”. Nascut l'11 de març de 1957 a Hervas (Càceres), va treballar a Derbi entre el 1974 i el 1984, i va ser-ne president del Comitè d'Empresa des del 1979. El 1974 va ingressar a CCOO dins de la Coordinadora de CCOO del Vallès Oriental. Aquell mateix any va ingressar a les Joventuts Comunistes del PSUC. El seu compromís el va portar a ser detingut el 1976 arran de la vaga organitzada per la COS contra la reforma política i per la Llibertat política i sindical i l'any 1977 arran de la vaga pel Conveni provincial siderometal.lúrgic. Del 1980 al 1988 va ser secretari general de la Unió Local de CCOO de Mollet del Vallès. Entre el 1984 i el 1988 va ser secretari general de la Unió Comarcal de CCOO del Vallès Oriental i posteriorment, va ocupar el càrrec de secretari general de la Federació del Metall i la Mineria de CCOO de Catalunya. Des de l'abril de l'any 2000 era membre del Secretariat de CCOO de Catalunya.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Lamento profundament la mort del company Simón. Es una mort molt sobtada i et deixa sense paraules. T'anyorarem molt company.

Pere Nieto ha dit...

Avui realment trist. Ens ha deixat un company absolutament irrepetible. Amb una gran capacitat de treball i d'aportar idees. Un autèntic referent.

Anònim ha dit...

Gran sindicalista, te hecharemos de menos.

Anònim ha dit...

A casa els anomenàvem "los cuatro magníficos", cosa que no té gaire a veure amb una pel·lícula que s'ha fet més recentment i que es diu alguna cosa així. Aquest nom ve de molts anys enrera. Des que ens vàrem conèixer al carrer Veneçuela, al Besòs, a l'anterior sei d'ICV de Sant Martí, on van estar abans que nosaltres al front d'aquesta organització, i a més en els temps més difícils de la devallada del PSU.
No recordo bé com va sorgir aquest nom, però sí que puc dir que era el feflex d'una admiració sincera a la seva tasca sindical i política, cadascun en el seu espai.
El fet és que quasi sempre ens els haviem trobat junts, a tots quatre: l'Antonia, la Teresa, el Ramon i el Simon. O bé en un dels sopars electorals que es muntàven, o fent d'apoderades a les diverses conteses electorals, però sobretot hem coincidit al Clot, en diversos restaurants, sopant un divendres o dissabte qualsevol, quan s'acaba una setmana dura de feina i et vé de gust fer-ho (i no haver de fer el sopar).
No conec més al Simón que als altres tres de la colla; està clar que ell és qui més ha destacat en la tasca sindical i política i qui sortia més als mitjans, però si per a mi ha estat un cop dur la seva mort, és per ell, naturalment, però també pensant en els tres magnífics que es queden; i no se m'acudeix gran cosa més que dir que els estimem, cosa que no sent amics, no et surt de dir-ho personalment, però que tinc ganes d'expressar en aquest espai.
Teresa, Ramon i Antonia, em sap molt, molt greu i us estimo.
Ara sou per a mí, "los tres magníficos"
Antoni