dimecres, 27 de maig del 2009

Memòria Virtual de la Gent Gran de Sant Martí

Aquest matí en el CC Parc-Sandaru s'ha desenvolupat la festa de cloenda del Projecte Memòria Virtual de la Gent Gran de Sant Martí amb la presència, entre d'altres, del regidor del districte, Francesc Narvaez, la regidora d'educació, Montserrat Ballarín, el conseller delegat de 22@Barcelona, Josep Miquel Piqué, i el conseller de la gent gran del districte, en Francesc Carmona.

Aquest és un projecte multimèdia socioeducatiu en què alumnes (entre 10 i 17 anys) i persones grans dels barris del districte de Sant Martí col·laboren conjuntament en la recuperació de la memòria històrica del districte a partir de les trajectòries vitals d'aquestes persones grans. Mitjançant entrevistes presencials i comunicació per Internet, grups d'alumnes han elaborat la memòria o biografia de persones grans voluntàries del districte per publicar-les a internet www.memoriavirtual.org.

Entre els participants, a més de la gent gran voluntària, hi havia grups d'alumnat d'alguns IES del districte, com el IES Joan d'Austria amb la professora Carlota Falgueras.

L'acte ha estat molt emotiu, tant per les explicacions de l'alumnat, com per les vivències explicades per la gent gran que ha participat. Podeu llegir alguna de les entrades del blog, com per exemple: COMO LLEGUÉ A CATALUNYA por Andrés G.. Realment emociona.

Francesc