diumenge, 19 d’abril del 2009

Marxa estatal contra els transgènics a Saragossa

El dissabte 18 d'abril es feu, a Saragossa, una manifestació, que forma part d'una campanya per aconseguir la prohibició de llavors i productes transgènics a l'estat espanyol i a Europa. L'acte ha coincidit amb la presentació d'una Iniciativa Legislativa Popular al Parlament de Catalunya per aconseguir-ho. Aquests productes, com que han estat modificats genèticament, se'n desconeix moltes de les seves conseqüències, apart de dependre dels propietaris de les llavors un cop introduït el seu conreu. Més informació.

Com és lògic, la marxa va ser convocada per diversos col·lectius d'agricultura, com la COAG, grups ecologistes, Greenpeace entre ells, i col·lectius de consumidores. Es va veure també una representació de la Unió de Pagesos.

El lloc escollit per a la manifestació va ser Saragossa, entre d'altres raons perquè Aragó alberga bona part de les quasi 80.000 Ha (1 Ha=10.000 m2) que, a l'estat, estan dedicades al cultiu del blat de moro transgènic; però compte, que darrera d'ells va Catalunya. Allà s'hi va desplaçar una delegació d'ICV encapçalada pel seu cap de llista a les properes eleccions europees, en Raül Romeva, en David Cid, en Francesc Pané, l'Ernest Urtasun i adherits i adherides de SANT MARTÍ, Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc, Santa Coloma de Gramenet i de terres de Lleida.

Cal dir que vam notar especialment l'escalfor, la complicitat i l'agraïment dels altres manifestants, per la nostra presència.

Antoni Pascual

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bé pels que es van desplaçar a Saragossa!

Francesc