dilluns, 2 de maig del 2011

Més rigor Sr. Delort

Sense voler entrar en la valoració que pugui merèixer algú que es mostra tan poc lleial amb qui li va atorgar la màxima confiança durant 4 anys, i que ho fa pocs dies després que el conseller Puig li crea per a tota la vida una plaça especial de funcionari del més alt nivell, voldria contrarestar una mica la parcialitat que ha mostrat el Sr. Delort.
Quan diu que “mai m’hauria imaginat que podria veure les coses que he vist” es refereix potser a l’èxit del desplegament a tot Catalunya de la nova policia del país? A l’augment més gran que s’ha fet mai de mossos i de comissaries, a la major inversió en tecnologia i en formació i al reforçament de moltes unitats i de l’estructura de comandament? A millores laborals importants que queden per als mossos, malgrat es destaquin ara només les polèmiques? A la reducció assolida l’any 2010 de la delinqüència, tot i els problemes socials de tot tipus?
Ningú del Departament va “presentar la policia del país com una caverna de torturadors”. Sí es va aconseguir, però, la caiguda en picat de les denúncies ciutadanes i l’augment del prestigi global del cos de mossos. El que estigués “tan presents als mitjans” té més a veure amb l’oposició irresponsable que va fer CiU, criticant cada acció i instrumentalitzant els mossos per atacar la gestió d’ICV-EUiA. Però els fets són tossuts i avui tenim un sistema públic de seguretat molt més potent i modern que quan governava CiU.

Xavier Riu i Sala
Barcelona