dissabte, 22 de novembre del 2008

Assamblea d'ICV


Aquest cap de setmana estem celebrant la 9a Assamblea d'Iniciativa-Verds. A la imatge, alguns dels delegats de Sant Martí ahir. Us copio la valoració del Pere Nieto de la primera tarda:
"Miraré de fer un primer article gairebé en temps real. Escric durant l'Assemblea i miraré de penjar-la a Internet ara mateix.
Arribem a la Fira de Sabadell, gran cartell lluminós a l'edifici per l'Assemblea. Les acreditacions de rigor, les fotocòpies van arribant a poc a poc, hi ha tantes esmenes que tot ha anat a darrera hora. La gent pregunta com anirà. En Joan Herrera serà secretari general?, tothom té clar que sí. El sector del manifest de maig s'ha desinflat? El sector del Milà ve guerrer? El sector sobiranista voldrà apretar? La sala d'orígen industrial però marcada pel verd. Així havia de ser, el fil verd que s'enllaça en la tradició del fil roig. Dos slogans a l'escenari. El més gran "El neoliberalisme està en crisi" on s'ha tatxat està i s'ha posat és la, per tant el neoliberalisme és la crisi" (si no s'entén es veurà a la foto). I a sota la mesa un altre missatge: "solucions d'esquerres i ecologistes". Fa una mica de fresca, la veritat. Laia Ortiz proposa la mesa de l'assemblea i pugen. Entre les persones de la mesa dos amics meus, Ernesto Carrión i Elsa Blasco. La presidència per Carme Garcia i un primer aplaudiment per qui va ser l'alcalde comunista de Sabadell, Antoni Farrés. Es vota el reglament finalment sense les esmenes del manifest de maig i s'aprova. Comencen les salutacions, mesa del tercer sector, partits verds europeus, Greenpeace, sindicats ... La veritat és que deu ser necessari, però la veritat és que es fa pesat. Joan Cavall d'Unió de Pagesos ha estat la primera intervenció no formal i que ha vingut més a exigir-nos que a saludar, està bé. La segona ovació fortíssima per CCOO de la Nissan. Després Joan Coscubiela i Josep Maria Alvarez. Passem a la proposta de federació amb l'Entesa de Progrés Municipal. L'EPM acull a tot un seguit de candidatures locals que tot i no formar part d'ICV compartim un projecte comú. Després surt Joan Saura a presentar l'informe de gestió. La primera part l'ha dedicat a la gent que ens ha deixat en aquests quatre anys des de la darrera assemblea. Han mort companys i companyes d'una importància vital a la nostra organització. Tomasa Cuevas, Guti, Gregori Lopez Raimundo o el meu amic Marc Reñé. Però sobretot el record d'un dels grans referents i que ens ha deixat molt recentment, Miguel Nuñez, la sala en peu amb una ovació molt emotiva. Joan Saura passa a l'informe de gestió centrant-se sobretot en la crisi."

1 comentari:

Anònim ha dit...

La foto de la dreta que mostra el grup de representants de Sant Martí, i encara falten alguns, reflexa clarament el resultat de l'Assemblea de ICV. Bona feina feta i molta força per encarar la crisi i els reptes que comporta. Endavant amics i amigues!

Francesc